OREGÁNÓS-FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL PETREZSELYMES JÁZMIN RIZZSEL (ALAKBARÁT)

A rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell igazi testépítős ételnek számít. Nagyon sokszor szoktam ilyet enni, és hogy ne legyen unalmas, mindig kitalálok valami egyedi fűszerezést. Most két kedvencemet az oregánót és a fokhagymát használtam hozzá. Az eredmény egy nagyon finom, diétás ebéd lett.

 

article_600x500

Hozzávalók (3 adag)

300 g csirkemell filé

1 ek. olívaolaj

½ csomag sültcsirke fűszersó

1 csipet őrölt fekete bors

2 csipet morzsolt oregánó

3 db fokhagyma

2 dl víz

Köret:

3 adag párolt jázmin rizs

saláta, paradicsom, uborka

Elkészítés:

1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.

Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.

1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:

Energia: 288 kcal

Fehérje: 28 g

Szénhidrát: 31 g

Zsír: 5 g

Szerző: Földi Rita