OREGÁNÓS-FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL PETREZSELYMES JÁZMIN RIZZSEL (ALAKBARÁT)
A rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell igazi testépítős ételnek számít. Nagyon sokszor szoktam ilyet enni, és hogy ne legyen unalmas, mindig kitalálok valami egyedi fűszerezést. Most két kedvencemet az oregánót és a fokhagymát használtam hozzá. Az eredmény egy nagyon finom, diétás ebéd lett.
Hozzávalók (3 adag)
300 g csirkemell filé
1 ek. olívaolaj
½ csomag sültcsirke fűszersó
1 csipet őrölt fekete bors
2 csipet morzsolt oregánó
3 db fokhagyma
2 dl víz
Köret:
3 adag párolt jázmin rizs
saláta, paradicsom, uborka
Elkészítés:
1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:
Energia: 288 kcal
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 5 g
Szerző: Földi Rita