Ínycsiklandó fácánleves Újházi módra!

Hozzávalók:

  • pheasant12 db fácán
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zöldpaprika
  • 5 dkg paradicsom
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1-2 db sampinyongomba
  • 3 g egész bors
  • 3 dkg só
  • 4 l víz

Elkészítése:

A megtisztított, alaposan megmosott fácánt fazékba. Annyi – kb. 2.5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Kb. félórai főzés után, miközben a levét többször lehaboztuk, beletesszük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön 4 óra hosszat főzzük. A megtisztított gombát fölszeleteljük, és a zöldborsóval együtt egy kevés levesben külön megpároljuk. Tálalás előtt a levest leszűrjük. A fácánhúsát lefejtjük a csontokról és visszarakjuk a leszűrt levesbe.  Végül házi metéltet főzünk hozzá, és úgy tálaljuk.