3 KREATÍV FORRÓ CSOKI RECEPT A HIDEG NAPOKRA
1. Azték forró csoki
Hozzávalók: 1 bögre tej, 10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 1/4 teáskanál fahéj, 1-2 csipet cayenne, mályvacukor
Melegítsd meg a tejet, tedd bele a csokoládét. Közepes lángon, folyamatos keverés közben várd meg, míg elolvad. Ezután keverd bele a fahéjat és a cayenne-t, végül a mályvacukrot.
2. Mogyoróvajas forró csokoládé
Hozzávalók: 1 bögre tej, 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál mogyoróvaj, tejszínhab, olvasztott csokoládé (öntet)
Közepes lángon olvaszd meg a csokoládét és a mogyoróvajat a tejben. Kevergesd sűrűn, nehogy odaégjen! Miután kész, öntsd egy bögrébe, tegyél egy kevés tejszínhabot a tetejére, olvassz fel 1-2 kocka csokoládét és öntsd a hab tetejére!
3. Olasz csokoládé
Hozzávalók: 10 dkg apróra vágott étcsokoládé, 1 csésze tej, 1 evőkanál cukor/édesítő, 3/4 evőkanál kukoricakeményítő, 1/2 teáskanál vanília kivonat, 1/2 teáskanál fahéj, 1/8 teáskanál tengeri só, tejszínhab (opcionális)
Egy kisebb edényben lassú tűzön melegítsd fel a csokoládét. Önts rá 2 evőkanál tejet és a vanília kivonatot. Fakanállal kevergesd a csokoládét, míg el nem olvad. Lassan add hozzá a többi tejet, keverd simára. Add hozzá a többi hozzávalót is és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
Azonnal öntsd pohárba, tejszínhabbal, fahéjjal díszítsd, ha szeretnéd.