Sipos Peti kedvence: Mexikói paradicsomleves
Egy üstben bosszúra tüzelve vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük, majd 2 percre a méregtől fortyogó vízbe hajítjuk. Ezután lenyúzva a bőrét a húsát péppé verjük.
Az apródokra hasított vöröshagymát és a jól megzúzott fokhagymát olívabogyók folyékony arannyá sajtolt cseppjein jól megversenyeztetjük, mint Jassie James villámgyors lovait. Végül megsuhintjuk a fűszerpaprikával, és elkeverjük a hagymával. A tűzben táncoló hagymákra sebesen ráöntjük a péppé vert paradicsomokat, mert a paprika odakaphat, ahova nem szeretnénk, és 10 percig puhítjuk – állandó zaklatás mellett.
Banditák húsát erejével lefőzzük, beletesszük a sűrített paradicsomot, a cukrot, sót, borsot, bazsalikommal és oregánóval felejthetetlenné tesszük. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levéve a tűzről kis adagokban bársonyossá zúzzuk.
A kolbászt külön jól megpirítjuk, hogy színt kapjon, mint Jesse James tüzes, mexikói asszonyának arca, mikor meglátja Jesse-t a borbélyház ajtajában.
Hozzávalók :
• 750 g paradicsom
• 1 csapott teáskanál fűszerpaprika
• 2 evőkanál olívaolaj
• 140 g sűrített paradicsom
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 l zöldségalaplé
• 5 g morzsolt bazsalikom
• Ízlés szerint őrölt fekete bors
• Ízlés szerint só
• 1 csipet morzsolt oregánó
• Ízlés szerint cukor
• 30 dkg füstölt kolbász