CUKORMENTES BANÁN FAGYI

Miért ne készítsünk otthon fagylaltot? Nem is kell hozzá fagylaltgép, csak jó alapanyagok és egy kis kreativitás. A mostani receptem az első házi készítésű fagylaltom, de biztos, hogy nem az utolsó.

1462508822_600x500Hozzávalók (kb. 10 adag):

400 g tejföl (20%-os)

400 g habtejszín (Hulala Sugar Free)

4 db banán

100 g xilit

100 g eritrit

őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

1. A banánt megtisztítjuk és aprítógépben kissé pépesítjük. (Aki szereti, hagyjon benne nagyobb darabokat is.)

2. A habtejszínt kemény habbá verjük.

3. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt az édesítőszerekkel és a fahéjjal. Hozzáadjuk a pépesített banánt, végül összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Beletesszük egy tálba és már mehet is a fagyasztóba.

Kb. 3-4 óra fagyasztás után már fogyasztható.

Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük, hogy könnyebb legyen gombócokat szedni, és banán darabokkal díszítjük.

 

1462508818_600x500

 

Szerző: Földi Rita