CUKORMENTES BANÁN FAGYI
Miért ne készítsünk otthon fagylaltot? Nem is kell hozzá fagylaltgép, csak jó alapanyagok és egy kis kreativitás. A mostani receptem az első házi készítésű fagylaltom, de biztos, hogy nem az utolsó.
400 g tejföl (20%-os)
400 g habtejszín (Hulala Sugar Free)
4 db banán
100 g xilit
100 g eritrit
őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
1. A banánt megtisztítjuk és aprítógépben kissé pépesítjük. (Aki szereti, hagyjon benne nagyobb darabokat is.)
2. A habtejszínt kemény habbá verjük.
3. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt az édesítőszerekkel és a fahéjjal. Hozzáadjuk a pépesített banánt, végül összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Beletesszük egy tálba és már mehet is a fagyasztóba.
Kb. 3-4 óra fagyasztás után már fogyasztható.
Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük, hogy könnyebb legyen gombócokat szedni, és banán darabokkal díszítjük.
Szerző: Földi Rita