GLUTÉNMENTES CSOKIS KEKSZ
Csokis finomság, melyet könnyű elkészíteni, hogy utána bárhová magaddal tudd vinni, ha kell egy kis édes nassolni való, vagy a reggeli kakaó mellé valami finomság.
220 g laktózmentes puha vaj
100 g xilit
100 g eritrit
2 db tojás
260 g rizsliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
½ kk. sütőpor
75 g cukormentes, zsírszegény kakaópor
1 kk. vanília aroma
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszerekkel krémesre keverjük konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a vanília aromát, a csipet sót és a tojásokat, és tovább keverjük. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is átkeverjük a géppel.
2. Kanál segítségével hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Egyenletesen elkeverjük, majd egy evőkanálnyit a kezünkbe veszünk a masszából és golyót formázunk belőle, melyet kissé szétlapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. 190 C fokon kb. 25 percig sütjük.
Némelyiknek a tetejét egész mandulaszemmel díszítettem, de azért diéta alatt vigyázzunk vele, hogy ne emeljük meg nagyon a kalóriaértékét.
Mandulaszem nélkül 1 db (30 g) tartalmaz:
Energia: 122 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 9 g
Szerző: Földi Rita