GLUTÉNMENTES CSOKIS KEKSZ

Csokis finomság, melyet könnyű elkészíteni, hogy utána bárhová magaddal tudd vinni, ha kell egy kis édes nassolni való, vagy a reggeli kakaó mellé valami finomság.

1463743892_600x500Hozzávalók (15 darabhoz):

220 g laktózmentes puha vaj

100 g xilit

100 g eritrit

2 db tojás

260 g rizsliszt

1 csipet só

1 késhegynyi szódabikarbóna

½ kk. sütőpor

75 g cukormentes, zsírszegény kakaópor

1 kk. vanília aroma

 

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszerekkel krémesre keverjük konyhai robotgéppel. Hozzáadjuk a vanília aromát, a csipet sót és a tojásokat, és tovább keverjük. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ezzel is átkeverjük a géppel.

2. Kanál segítségével hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Egyenletesen elkeverjük, majd egy evőkanálnyit a kezünkbe veszünk a masszából és golyót formázunk belőle, melyet kissé szétlapítunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. 190 C fokon kb. 25 percig sütjük.

Némelyiknek a tetejét egész mandulaszemmel díszítettem, de azért diéta alatt vigyázzunk vele, hogy ne emeljük meg nagyon a kalóriaértékét.

keksz

Mandulaszem nélkül 1 db (30 g) tartalmaz:

Energia: 122 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 8 g

Zsír: 9 g

 

Szerző: Földi Rita