Mangós-túrós tallér

A mangó az egyik szívem csücske, ha gyümölcsről van szó. Nagyon jól passzol a túrós süteményekhez. Ez a recept egy kicsit kalóriabarát a többihez képest, mert nem liszttel készült, hanem zabpehellyel. Higgyétek el nekem, ez egy cseppet sem ront az élvezeti értékén. Sőt!!! Ja és a fehér cukor helyett barna nádcukor az édesítésért felelős alkotóelem.

2016-02-18_16.39.14

Hozzávalók:
25 dkg túró
1 db tojás
125 gr natúr joghurt
1 szál vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg olvasztott vaj
7 ek zabpehely (lehetőleg apró szemű)
4+1 ek barna nádcukor
1 db nagyobb mangó

Elkészítése:
1. A túrót a joghurttal, a 4 ek cukorral és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy külön kis tálban felverjük a tojást és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait.
A zabpehellyel együtt hozzáadjuk a túrós krémhez.
2. A mangót meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd kb. a ¾-ed részét beleforgatjuk a masszába.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanál segítségével halmokat teszünk, aminek a tetejét kissé lelapítjuk.
4. A maradék mangót egyenletesen elosztva a halmok tetejére rendezzük, ezeket meghintjük egy kevés barna nádcukorral, ami szépen meg fog karamellizálódni majd a sütés alatt.
5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még elég lazának tűnhet, akkor jó, amikor a szélei arany barnára pirultak. Kihűlve fogyasszuk.

 

Szerző: Harcos Csilla