SÜLT CSIRKEMELL KAPROS-JOGHURTOS UBORKASALÁTÁVAL (ALAKBARÁT, GLUTÉNMENTES, LOW CARB)

Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.

 

article_600x500

Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé

sültcsirke fűszersó

2 tk. olívaolaj

a salátához:

1 nagyobb darab kígyóuborka

1-2 szál újhagyma

2 pohár natúr joghurt

1 marék finomra vágott kapor

őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.

2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.

Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.

1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:

Energia: 259 kcal

Fehérje: 37 g

Szénhidrát: 14 g

Zsír: 7 g

 

Szerző: Földi Rita