SÜLT CSIRKEMELL KAPROS-JOGHURTOS UBORKASALÁTÁVAL (ALAKBARÁT, GLUTÉNMENTES, LOW CARB)
Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.
Hozzávalók (2 adag):
300 g csirkemell filé
sültcsirke fűszersó
2 tk. olívaolaj
a salátához:
1 nagyobb darab kígyóuborka
1-2 szál újhagyma
2 pohár natúr joghurt
1 marék finomra vágott kapor
só
őrölt fehér bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.
2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.
1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:
Energia: 259 kcal
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g
Szerző: Földi Rita