Zöldséges milánói, 15 perc alatt!
Ezt a receptet a bolognai pite ihlette, csak ebbe került cukkini is, hogy még színesebb legyen!
Hozzávalók:
20dkg durumtészta
40dkg darálthús
10dkg gomba
5dkg csemegekukorica
20dkg cukkini
200ml paradicsomlé
1ek szárított bazsalikom
1tk fokhagymapor
1tk só
1tk bors
15dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A vízforralóban forraljunk vizet, így nagyban lerövidítjük a tészta főzési idejét. Amikor felforrt nyomjuk is egyből a lábosba gyújtsunk alá és mehet bele a tészta, egy pici sóval, étolajjal. Amíg ez megfő elkészítjük a szószt hozzá:
A darált húst tegyük egy kisebb lábosba és gyújtsunk alá, egy nagyobb pohárba keverjük el a paradicsomlevet az összes fűszerrel, és hagyjuk állni egy kicsit. Ha a húson már látjuk, hogy elkezdett megfőni a saját levében, akkor adjuk hozzá a cukkinikarikákat és a gomba szeleteket, valamint a kukoricát. Ha a hús készre párolódik, ez nagyjából 3-4 perc akkor öntsük rá a paradicsomszószt és újra forrásig forraljuk, folyamatos kevergetés mellett.
Mire ezzel elkészülünk szűrhetjük is le a tésztát, és azután mehet a tányérra. Reszelt sajttal, még melegen tálaljuk!
Szerző: Görbe Pál
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Görbe Pál receptjei
Saját weboldala: http://serpenyovirtuoz.hu/