CSOKIS KEKSZ TELJES KIŐRLÉSŰ TÖNKÖLYBÚZALISZTBŐL

Reggelihez kávé mellé ajánlom, vagy délutánra azoknak, akiknek még belefér a nagyobb mennyiségű szénhidrát. Kicsit morzsolódik, de nekem pont így tetszett. Talán legközelebb kevesebb ideig fogom sütni, vagy keverek hozzá még egy kevés joghurtot is.

 

1470226988_600x500

Hozzávalók (7 db)

120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

25 g zsírszegény kakaópor

1 g őrölt fahéj

6 g sütőpor

100 g vaj

100 g nyírfacukor

1 tojás sárgája

1 kk. vaníliaaroma

Elkészítés:

1. A vajat felolvasztjuk, és egy tálban elkeverjük a xilittel. (Használjunk kézi robotgépet hozzá!) Hozzákeverjük a tojás sárgáját is.

2. Egy másik tálban összekeverjük egy kanállal a száraz hozzávalókat.

3. A két tál tartalmát összedolgozzuk. Formázható tésztát kell, hogy kapjunk. Hengert formázunk belőle, melyből késsel 7 vastag szeletet vágunk. Ezt koronggá lapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

1 darab (45 g) tartalmaz:

Energia: 180 kcal

Fehérje: 3 g

Szénhidrát: 21 g

Zsír: 11 g

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu