KAKAÓS-MANDULÁS KEKSZ
Könnyen elkészíthető, finom nassolni való, melyet bárhová magunkkal tudunk vinni. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de hagyhatjuk vastagabbra is, akkor mézeskalácsszerű süteményeket kapunk.
Hozzávalók
100 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
90 g teljes kiőrlésű fehér tönkölyliszt
60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
3 g sütőpor
25 zsírszegény kakaópor
1 g őrölt fahéj
60 g Nyírfacukor
90 g puha vaj
165 g natúr joghurt
a tetejére:
1 db tojás
24 g szeletelt mandula
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.
2. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott mandulával.
Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel téglalapokat vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.
180 C fokon kb. 15 percig sütjük.
1 adag (15 g) tartalmaz:
Energia: 39 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu