KAKAÓS-MANDULÁS KEKSZ

Könnyen elkészíthető, finom nassolni való, melyet bárhová magunkkal tudunk vinni. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de hagyhatjuk vastagabbra is, akkor mézeskalácsszerű süteményeket kapunk.

1470718189_600x500

Hozzávalók

100 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

90 g teljes kiőrlésű fehér tönkölyliszt

60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

3 g sütőpor

25 zsírszegény kakaópor

1 g őrölt fahéj

60 g Nyírfacukor

90 g puha vaj

165 g natúr joghurt

a tetejére:

1 db tojás

24 g szeletelt mandula

 

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.

2. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott mandulával.

Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel téglalapokat vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.

180 C fokon kb. 15 percig sütjük.

 

1 adag (15 g) tartalmaz:

Energia: 39 kcal

Fehérje: 1 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 2 g

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu